Nefis Belen Tava

Nefis Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram kuzu eti (dana eti de kullanılabilir)
  • 1 büyük uzunluk kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 küçük kapya biber ️
  • 3 orta uzunluk domates (kabuklarını soyalım)
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Salçayı sulandırmak için yarım çay bardağı su
  • Birer tepeleme çay kaşığı toz biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kırmızı biber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Tereyağ

Nefis Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri yemeklik doğrayıp pişirme kabına alıp harmanlayalım ve tepsiye elimizle bastırıp düzleyelim .
  2. Üzerine modüller halinde tereyağ atalım.
  3. Elimizle ıslattığımız pişirme kağıdını üzerine yerleştirerek evvelden ısıtılmış 200 derece fırında orta ara karıştırarak 1,5 saate yakın pişirelim.(son on dakika kala üzerini açabilirsiniz)Afiyet olsun.

Nefis Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyete Uygun Yulaf Kahvaltı
Peynirli Gül Böreği
En Lezzetli Taze Fasulye
Balkabaklı Cheesecake
Kaşarlı Çubuk Pişi
Özbek Pilavı
Hdabla | © 2025 |