Nefis Belen Tava
Nefis Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram kuzu eti (dana eti de kullanılabilir)
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 küçük kapya biber ️
- 3 orta uzunluk domates (kabuklarını soyalım)
- 5-6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Salçayı sulandırmak için yarım çay bardağı su
- Birer tepeleme çay kaşığı toz biber
- Karabiber
- Kekik
- Kırmızı biber
- Tuz
Üzeri için;
- Tereyağ
Nefis Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri yemeklik doğrayıp pişirme kabına alıp harmanlayalım ve tepsiye elimizle bastırıp düzleyelim .
- Üzerine modüller halinde tereyağ atalım.
- Elimizle ıslattığımız pişirme kağıdını üzerine yerleştirerek evvelden ısıtılmış 200 derece fırında orta ara karıştırarak 1,5 saate yakın pişirelim.(son on dakika kala üzerini açabilirsiniz)Afiyet olsun.
Nefis Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












