Peynirli Gül Böreği

Peynirli Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • Hazır böreklik yufka (6 adet)

İç harcı için;

  • 1 paket lor peynir
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı toz biber

Sos için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 tane yumurta

Peynirli Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel iç harcını hazırlayalım peynir ve baharatları harmanlayalım.
  2. Daha sonra iç sosunu hazırlayalım. Yumurta, yoğurt ve sıvı yağıyı çırpıcıyla uygunca çırpalım.
  3. Daha sonra yufkalarımızı üçgen biçiminde keselim bir yufkadan 4 tane üçgen çıkacak.
  4. Daha sonra bütün yufkalarımız bu halde kestikten sonra bir tane yufkamızı tezgahın üzerine alıp hazırladığım sostan her yerine gelecek formda sürelim ve peynirimizi üçgen böreğimize serpiştirelim görseldeki üzere evvel iki tarafı içe gerçek sonra rulo haline getirelim.
  5. Sağ kısımdan sol tarafa yanlışsız dolayarak gül biçimini verelim.
  6. Bu halde 24 tane böreğimiz olacak fırın tepsimize sık bir halde döşeyelim.
  7. Üzerine kalan sosumuz içine bir tane yumurtamızı kırıp sürelim her yerine gelecek biçimde.
  8. Fırın derecemiz 180 derece 15-20 dakika pişiyor. Herkese afiyet olsun ☺️.

Peynirli Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Katkısız Pembe Muhallebi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Ve Kusursuz Ekmek
Havuçlu Kış Kurabiyesi (Sıvı Yağlı)
Lor Peynirli Pizza (Tasarruflu Pizza)
Susamlı Toplar
Mayalı Poğaça
Yeşilim Tatlısı
Hdabla | © 2025 |