Limonlu Haşhaşlı Pamuk Kek

Limonlu Haşhaşlı Pamuk Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 limon kabuğunun rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3-4 yemek kaşığı limon suyu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 3 yemek kaşığı mavi haşhaş

Su bardağım 200 ml

Limonlu Haşhaşlı Pamuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağ, süt limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Kabartma tozu ,vanilya ve haşhaşı ekleyelim.
  4. Son olarak denetimli bir formda unu ekleyip çırpalım.
  5. Yağlı kağıt yerleştirdiğimiz baton kalıba dökelim .
  6. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 45-50 dk pişirelim (benim kekim tam 50 dk pişti her fırının pişirme mühleti farklıdır denetimli olalım).
  7. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.
  8. Servis etmeden evvel üzerine pudra şekeri serpelim 👍 deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.

Limonlu Haşhaşlı Pamuk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Ispanaklı Graten
Mercimek Çorbası
Patatesli El Açması Börek
Çilekli Pasta (Pratik Kolay Borcam Pastası Ve Aynı Zamanda Çok Lezzetli)
Kayseri Yağlaması
Arkadaş Pastası
Hdabla | © 2025 |