Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- yarim çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı un (ayrılan hamura)
İç harcı için;
- 3 adet büyük uzunluk elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı toz şeker
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmalı kurabiyenin hamuru için yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, sirke, yumurta, yoğurt, pudra şekeri, nisasta, kabartma tozu,vanilya ve unu ekleyerek yoğuralım.
- Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan mandalına büyüklüğünde bir modül ayırarak un eği ile kırıntı haline gelene kadar yoğuralım.
- Geriye kalan hamuru elimizde yuvarlayarak fırın tepsisine dizelim.
- İç harcı için tavaya rendenin kalın tarafı ile rendelediğimiz elmalarımızı, toz şekeri ve tarçını alalım.
- Elmaların rengi dönene kadar güzelce kavuralım.
- İlk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
- Harcın birinci sıcaklığı çıktıktan sonra çay bardağının tabanı ile hamurların üzerine yavaşça bastıralım.
- Çay bardağının tabanı ile hamurların üzerine yavaşça bastıralım. Orta kısımlarına elmall iç harcımızı paylaştıralım.
- Kırıntıları, elmalı harcın üzerini kaplayacak formda kaşıkla üzerine koyalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika denetimli pişirelim.
- Sürenin sonunda pişen elmalı kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







