Su Böreği

Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
2 tepsi için;
- 10 adet yumurta
- 1 çay bardağı ılık su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke ( üzüm yahut elma)
- 1 kilo un ( yumurta büyüklüğüne nazaran değişkenlik gösterebilir )
Arası için;
- Peynir
- Maydanoz
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına yumurta su ve sirkeyi koyun çırpın, akabinde un ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın, ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur olacak.
- Hamurunuzdan eşit olacak biçimde 20 beze yapın unladığınız bir tepsi içersine altları un olacak biçimde dizin üzerini bir poşetle örtüp 15 dakika dinlendirin.
- Hamur dinlenirken sizde bu ortada tereyağınızı eritip içersine sıvı yağı ek edip soğumaya bırakın.
- Ardından ortası için peynir ve maydanozu hazırlayın.
- Sıra hamurları açma basamağında ( ben ikişer tane üst üste açtım bu türlü daha pratik oluyor ) teker teker açtığınız yufkaları ( çok ince açmayın ) sofra bezi serdiğiniz yere dizin açma süreci bitince tepsinizini yağlayıp birinci kuru bir yufta yerleştirin.
- Üzerine fırça yardımıyla her yerine gelecek biçimde yağ gezdirin .
- Ocağa geniş bir tencereye kaynaması için su koyun kaynayan suya bir buçuk tatlı kaşığı tuz ek edip karıştırın.
- Ayrı bir geniş kaba soğuk su doldurun ( iki yufkada bir suyunuzu değiştirin soğuk suyun ısınmaması lazım yoksa yufkalarınız kopar )
- Şimdi kaynayan suya birinci yufkanızı bırakın 30 saniye kadar beklettikten sonra geniş bir kevgirle alarak soğuk suyun içine atın.
- Hafif elinizle sıkarak sudan çıkarıp tepsiye yerleştirin.
- Üzerine tıpkı halde yağ gezdirin bu süreci beş kat olacak formda yapın .
- Arasına hazırlamış olduğunuz peyniri her tarafına dökün yufkalarınızın sürecine devam edin son katınada yağ gezdirin.
- 180 derece ısınan alt üst fırınınıza pişmesi için koyun güzelce kızartın.
- Piştikten sonra çıkarın soğuyunca dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 💪🏻.
Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













