Kısır

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı sıcak su

Pişirilecekler;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 yeşil soğan
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Bir tutam maydanoz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • (salçam tuzlu olduğu için ekstra tuz atmıyorum sizinki tuzsuzsa tuz ek edebilirsiniz)
  • 4-5 yaprak marul
  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 çorba kaşığı sumak

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bir kaba bulguru koyup üzerine sıcak suyu döküp ağzını kapatıp güzelce sofra bezine sarıyoruz bulgurun kabarması için.
  2. Bulgur şişerken bir tavaya yağı döküp doğradığımız kuru soğanları koyup pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  3. Pembeleşen kuru soğanın içine salçalarını ek edip pişirmeye devam ediyoruz.
  4. Salçalar piştiği vakit doğradığımız yeşil soğanı ek edip bir iki karıştırıp maydanozu ekleyip altını kapatıyoruz.
  5. Karıştırdığımız sıcak harcı bulgur dolu leğene ek edip karıştırıp kapatıyoruz tekrar sarıyoruz.
  6. Diğer yandan son sürece geçiyoruz. Marullarımızı,domates ve salatalığı doğrayıp hazırlıyoruz.
  7. Dinlenen bulgurlu harcın içine marul, domates,salatalık,nar ekşisi,sumak ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Artık kısırımız hazır afiyet olsun :).

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarımsaklı Ekmek
Salçalı Şehriye Çorbası
Limonlu Enfes Sünger Kek
Kavurmalı Patila (Gözleme ,d Börek )
Arnavut Tavuğu (Videolu)
Etin Tavuğun Yanına Patates Püresi
Hdabla | © 2025 |