Poğaça Tarifi

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 8-8.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya, şeker ve ılık sütü yoğurma kabına alıp çırpıcı ile şeker eriyene kadar karıştıralım.
  2. Sıvı yağı ekleyip tekrar karıştıralım.
  3. Unu karışımın üzerine denetimi formda eleyerek koyalım. Bu sırada tuzu da ekleyelim.
  4. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Hamurumuzun üzerini bez yahut streç sinema ile örtelim.
  6. 45 dakika mayalandıralım.
  7. Mayalandıktan sonra hamurumuzu eşit modüllere bölelim.
  8. Hazırladığımız hamurları tepsimize koyalım. (yağlı kağıt kullanmadım kullandığım tepsiye de yağ koymadım hamurun içinde yağ kullandığımız için).
  9. Hamurlarımızın üzerine yumurta sarısı ve susamı ekleyelim.
  10. 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun :).

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokma
Börek
Kek Tarifi
Sebzeli Tavuk Çorbası
Ev Yapımı Sucuk
Poşe Yumurta
Hdabla | © 2025 |