Sucuk Burger

Sucuk Burger Tanımı İçin Malzemeler
Hamburger ekmeği (buns )için gereçler :
- 1/2 (yarım) yaş maya
- 1 su bardağı süt (220ml)
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 500 gram un
- 80 gram tereyağı
- ( üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı süt)
- Susam
Ayrıca:
- Sucuk
- Kırmızı soğan
- Cheddar peyniri
- Domates
- Salatalık turşusu
- 1 karton domates püresi
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kekik
- Biraz pulbiber
Sucuk Burger Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için birinci evvel süt ve tereyağını hafif ısıtın, maya ile karıştırın ve öbür gereçleri ekleyip en az 10 dakika yoğurun.
- Üzerini örtün en az 1 saat mayalandırın.
- Hamuru 8 -9 eşit modüllere bölüp yuvarlayın ve tepsiye dizin, tekrar üzerini örtün ve 30 dakika mayalandırın.
- Son olarak yumurta ve süt karışımını üzerine sürün, susam serpiştirin ve evvelden işitilmiş fırında alt üst ayarda 180°’de üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Sucukları dilimleyip güzelce kızartın .
- Ardından sosunu ve baharatlarını ekleyin ,10 dakika kısık ateşte pişirip sucuk burgerlerinizi hazırlayın. Deneyenlere afiyet olsun.
Sucuk Burger Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












