Güveçte Çilekli Turta

Güveçte Çilekli Turta Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 150 gram tereyağı (oda ısısında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 2,5-3 su bardağı un (hamur toparlanmazsa 2-3 yemek kaşığı su ve un ekleyebilirsiniz)

Sosu için;

  • Yarım kilo çilek
  • 1 yemek kaşığı nişasta (açmak için 4 yemek kaşığı su)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Güveçte Çilekli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 150 gram terayağı ve yumurtayı yeterlice karıştıralım.
  2. Daha sonra pudra şekeri ve vanilini ekleyelim.
  3. Daha sonra unumuzu ek edelim ve yoğuralım. Şayet hamurumuz toparlanmazsa yarım çay bardağı su ve 2 /3 yemek kaşığı un ile yoğuralım ve hamurumuz ele yapışmayacak şeklide olması lazım ve hamurumuz hazır.
  4. Sosu için;Tereyağı hariç çilek ve şeker ocakta pişirilir. Pişmeye yakın nişastalı su ek edilir çabucak yoğunlaşacaktır tereyağ eklenir.
  5. Tart hamurumuzu ikiye bölelim.
  6. Yarısı üzerine yarısıda taban için ayıralım.
  7. Üzeri için ayırdığımız hamuru buzlukta bi kaç dakika bekletelim rendelenmesi kolay olsun.
  8. Güveçleri katı yağ un ile yağlayıp unlayalım.
  9. Hamurları bastıralım.Çatal ile delelim.
  10. Pişen harcı dökelim .
  11. Üzerini de kalan hamuru rendeleyelim.
  12. Fırında 170 derece 30 dk pişirelim.
  13. Üzeri düzgünce kızardıktan sonra fırından alalım.
  14. Soğuduktan sonra çabucak çıkacaktır.
  15. Daha sonra pudra şekeri serpelim isteye bağlı çilekle ile süsleyelim.
  16. Yapanlara şimdiden afiyet olsun kusursuz bir tanım

Güveçte Çilekli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Başka Fırın Tavuk Yemeyeceksiniz (Müthiş Marinasyon)
Limonlu Çatlak Kurabiye
Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi
Mısırlı Köz Meze
Taze Dut Ve Asma Yaprağı Sarma
Mercimek Köftesi
Hdabla | © 2025 |