Güveçte Çilekli Turta
Güveçte Çilekli Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 150 gram tereyağı (oda ısısında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 2,5-3 su bardağı un (hamur toparlanmazsa 2-3 yemek kaşığı su ve un ekleyebilirsiniz)
Sosu için;
- Yarım kilo çilek
- 1 yemek kaşığı nişasta (açmak için 4 yemek kaşığı su)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Güveçte Çilekli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- 150 gram terayağı ve yumurtayı yeterlice karıştıralım.
- Daha sonra pudra şekeri ve vanilini ekleyelim.
- Daha sonra unumuzu ek edelim ve yoğuralım. Şayet hamurumuz toparlanmazsa yarım çay bardağı su ve 2 /3 yemek kaşığı un ile yoğuralım ve hamurumuz ele yapışmayacak şeklide olması lazım ve hamurumuz hazır.
- Sosu için;Tereyağı hariç çilek ve şeker ocakta pişirilir. Pişmeye yakın nişastalı su ek edilir çabucak yoğunlaşacaktır tereyağ eklenir.
- Tart hamurumuzu ikiye bölelim.
- Yarısı üzerine yarısıda taban için ayıralım.
- Üzeri için ayırdığımız hamuru buzlukta bi kaç dakika bekletelim rendelenmesi kolay olsun.
- Güveçleri katı yağ un ile yağlayıp unlayalım.
- Hamurları bastıralım.Çatal ile delelim.
- Pişen harcı dökelim .
- Üzerini de kalan hamuru rendeleyelim.
- Fırında 170 derece 30 dk pişirelim.
- Üzeri düzgünce kızardıktan sonra fırından alalım.
- Soğuduktan sonra çabucak çıkacaktır.
- Daha sonra pudra şekeri serpelim isteye bağlı çilekle ile süsleyelim.
- Yapanlara şimdiden afiyet olsun kusursuz bir tanım

Güveçte Çilekli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









