Taze Dut Ve Asma Yaprağı Sarma

Taze Dut Ve Asma Yaprağı Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo asma yaprağı
- Yarım kilo dut yaprağı
İç harcı için;
- 2 büyük uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı pirinç
- 5-6 adet domates
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı su
- Yarım demet maydanoz
- 3-4 kol taze nane
- 1 limonun suyu
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı biber (acı isteğe bağlı)
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
Taze Dut Ve Asma Yaprağı Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- İnce doğranan soğanlar ayçiçek yağıyla kavrulur.
- Üzerine sırasıyla pirinç, bulgur,salça,domates,sarımsak ve zeytinyağı eklenir 5 dakika kavrulur.
- 1-1. 5 su bardağı su ,doğranmış maydanoz ve nane eklenir.
- Limon suyu ve baharatlar dileğe nazaran eklenerek 2-3 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
- Yapraklar 10-15 tanesi üst üste dizilir evvel ocakta kaynar suda 1 dakika artlı önlü çevrilir sonra soğuk suya alınır.
- Tüm yapraklara bu süreç yapılır.
- Yapraklar açılarak iç harç konularak sarılır.
- Tencerenin tabanına yaprakların sap kısımları konulabilir.
- Sarmalar ister yatay ister dikey dizilir.
- Üzerine salça su karışımı dökülür.
- Ocakta fokurdamaya başladıktan sonra 45-50 dakika kadar pişirilir.
Deneyip tadanlara afiyet olsun 😋.
Taze Dut Ve Asma Yaprağı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






