Taze Dut Ve Asma Yaprağı Sarma

Taze Dut Ve Asma Yaprağı Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo asma yaprağı
  • Yarım kilo dut yaprağı

İç harcı için;

  • 2 büyük uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı pirinç
  • 5-6 adet domates
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı su
  • Yarım demet maydanoz
  • 3-4 kol taze nane
  • 1 limonun suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı biber (acı isteğe bağlı)

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su

Taze Dut Ve Asma Yaprağı Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İnce doğranan soğanlar ayçiçek yağıyla kavrulur.
  2. Üzerine sırasıyla pirinç, bulgur,salça,domates,sarımsak ve zeytinyağı eklenir 5 dakika kavrulur.
  3. 1-1. 5 su bardağı su ,doğranmış maydanoz ve nane eklenir.
  4. Limon suyu ve baharatlar dileğe nazaran eklenerek 2-3 dakika daha kavrularak ocaktan alınır.
  5. Yapraklar 10-15 tanesi üst üste dizilir evvel ocakta kaynar suda 1 dakika artlı önlü çevrilir sonra soğuk suya alınır.
  6. Tüm yapraklara bu süreç yapılır.
  7. Yapraklar açılarak iç harç konularak sarılır.
  8. Tencerenin tabanına yaprakların sap kısımları konulabilir.
  9. Sarmalar ister yatay ister dikey dizilir.
  10. Üzerine salça su karışımı dökülür.
  11. Ocakta fokurdamaya başladıktan sonra 45-50 dakika kadar pişirilir.

Deneyip tadanlara afiyet olsun 😋.

Taze Dut Ve Asma Yaprağı Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hasan Paşa Köfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vitamin Deposu Sebze Çorbası
Tavuklu Şehriyeli Yayla Çorbası
Fırında Enfes Karnıyarık Tarifi
Kıymalı Pide
En Kolay Tavuk Paça Çorbası
Pişmeyen Yulaf Topu
Hdabla | © 2025 |