Tepsi Poğaçası

Tepsi Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • 1 su bardağı su (ılık)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya

İç harcı için;

  • Kaşar ve sucuk

Üzerine sürmek için ;

  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
  • İnce doğranmış maydanoz

Tepsi Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru yumuşak kıvamda yoğurup yarım saat mayalanmaya bırakalım (elimize biraz yapışacak vaziyette yumuşak kıvamda bırakalım).
  2. Hamuru 4 eşit modüle bölüp mümkün olduğunca dikdörtgen olacak halde açalım iç harcını çokça yerleştirip üç kısımlarını kesmeden fotoğraftaki üzere hal verelim (iç harcına kaşar ve sucuk kesimleri kullandım siz diğer bir harç kullanabilirsiniz).
  3. Tepsiye fotoğraftaki üzere dizelim (çok sıkı olmasın tepsi mayası esnasında kabaracak) mümkün olduğunca tepside mayalanmasını bekleyelim (maksimum yarım saat kadar yeterli)
  4. 180-200 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirelim birinci sıcağının çıkmasını bekledikten sonra üzerine tereyağ maydanoz karışımını sürelim afiyet olsun 💕.

Tepsi Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Alman Sosisli Çorba
Mayonez Yapımı Ve Rus Salatası
Bulgurlu Fit Salata (Diyet Kısır)
Domates Soslu Yumurta Tarifi (Kahvaltılık)
Detox İçeceği Cildi Güzelleştiren
Portakallı Ördek (Fransa) (Moleküler Gastronomi-tat Koku Aktarım Tekniği)
Hdabla | © 2025 |