Avcı Böreği

Avcı Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • Galeta unu
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

İç harcı:

  • 500 gram kıyma
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı bir tavada güzelce kavuralım.
  2. Kavrulan kıymanın içine küp küp doğradığımız soğanları ekleyelim.
  3. Bulgurları bir kenarda biraz sıcak suyla şişirip bekletelim.
  4. Soğan ve kıyma uygunca kavrulduktan sonra demlenen bulgurları ve cevizi baharatları ekleyip bir iki sefer karıştırıp kenara alalım.
  5. Yufkalı ıslatmak için bir kaseye sıvı yağ ve su karışımı sos yapalım.
  6. Bir yufkayı tezgaha serelim ve üzerine hazırladığımız sostan hoş her yerine sürelim.
  7. Sos döktüğümüz yufkanın üzerine bir yufka daha serip üçgen üçgen sigara böreği formunda yufkayı 8 modüle bölelim.
  8. Her bir modüle hazırladığımız kıymalı harçtan koyup gevşek halde sarıp ucunu sosa bandırıp kapatalım.
  9. Her bir parçayı bu biçimde yaptıktan sonra evvel yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp bir gece dondurucuda bekletelim.
  10. Dondurucuda bekletmemiz böreklerimizin daha çıtır olmasını sağlar.
  11. Dondurucuda beklettiğimiz böreklerimi yağlı kağıt serili tepsiye dizip erimesini beklemeden 180 derece fırında 35 dakika denetimli bir halde pişirelim.Afiyet olsun.

Avcı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Pastane Açması
Etli Patlıcan (Fırında)
Magnolia
Mercimekli Detoks Kabak Çorbası
Püre Yatağında Et Sote
Latte Pasta
Hdabla | © 2025 |