Mercimekli Börek
Mercimekli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 2 su bardağı haşlanmış mercimek
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 avuç iri kıyılmış ceviz
- 2 yemek kaşığı susam
Sosu için;
- 1 şişe maden suyu
- Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Susam
Mercimekli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tavaya zeytinyağını alalım, yemeklik doğradığımız soğanları ve sarımsağı ek edelim.
- 2-3 dakika soteleyelim.
- Domates salçası ve biber salçası ek edip karıştıralım ve salçayı açmak için yarım çay bardağı kadar su ek edelim.
- Baharatları da ekleyip mercimeği ek edelim orta ara karıştırarak 3-4 dakika pişirelim.
- Ocağı kapattıktan sonra ceviz ve susamı ek edip karıştıralım ,soğuması için kenara alalım.
- Bu ortada sosunu hazırlayalım ,bunun için bir kabın içerisine yumurta, tuz ve zeytinyağını alıp çırpalım .
- Maden suyunu ek edip karıştıralım.
- Yufkayı tezgaha alıp iki eşit kesime keselim sostan her tarafını ıslatacak biçimde dökelim .
- Fırça ile sürelim geniş tarafına mercimekli harçtan koyup rulo halinde saralım .
- Yağladığımız yuvarlak tepsinin ortasından başlayarak hazırladığımız ruloları kıvırarak yerleştirelim.
- Yufkaların hepsini bu formda hazırladıktan sonra kalan sosu fırça yardımıyla böreğin üzerine sürelim susam serpip 190 derece ısıttığımız fırında altı üstü güzelce kızarıncaya kadar pişirelim.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Mercimekli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















