Kıymalı Beşamel Soslu Krep Sarma
Kıymalı Beşamel Soslu Krep Sarma Tanımı İçin Malzemeler
Krep için;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
Kıymalı harç için;
- 200 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 çay bardağı su
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- 1 kase rendelenmiş kaşar
Kıymalı Beşamel Soslu Krep Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle krepleri hazırlayalım, bunun için uygun bir kabın içerisine süt ,su, yumurta, tuz alıp çırpalım .
- Un ek edip tekrar çırpalım ,ince kıydığımız maydanoz ve dereotunda ek edip karıştıralım ve krep tavasında artlı önlü pişirelim .
- Kıymalı harç için tavaya yağ alıp yemeklik doğradığımız soğanı ek edip ocağa alalım.
- 2-3 dakika soğanı soteledikten sonra rendelediğimiz havuçları ekleyelim.
- Daha sonra ocağın altını kısıp kıymaları ek edelim, topaklanmaması için kaşıkla eze eze karıştırarak pişirelim .
- Salça rendelenmiş domates ve baharatları da ek edip üzerine bir çay bardağı su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Biraz soğuması için kenara alalım ,krebi tezgaha alıp hazırladığımız kıymalı harçtan ortasına koyalım.
- Kenarlarını kapatalım ve rulo halinde saralım.
- Hepsini bu halde hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirelim.
- Beşamel sos için küçük bir tencereye tereyağı alıp eritelim.
- Üzerine unu ek edip 2-3 dakika onun kokusu çıkıncaya kadar karıştıralım.
- Azar azar süt eği yapıp karıştırmaya devam edelim.
- Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberini ek edip 1-2 dakika daha bu formda kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan alalım bir kaşık yardımıyla sardığımız kreplerin üzerine beşamel sosu eşit biçimde yayalım.
- Üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirelim .
- Önceden ısıttığımız 190 derece fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişirelim, birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim, deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Kıymalı Beşamel Soslu Krep Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















