Fırınsız Limonlu Cheseecake
Fırınsız Limonlu Cheseecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı içi;
- 2 paket yulaflı burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık
Kreması için;
- 600 gram labne
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta
- 3 yemek kaşık silme mısır nişasta
Üzeri için;
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı ucu ile zerdeçal
- 5 yemek kaşığı şeker
Fırınsız Limonlu Cheseecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tabanı için rondodan geçirdiğimiz burçak bisküviyi eriyen tereyağı ve fındık ile karıştıralım.
- 24 cm’lik kelepçeli kalıba yağlı kağıt sererek taban harcını döküp su bardağının aksisini kullanarak tabanı düzleştirelim. Ve buzdolabına dinlenmeye kaldıralım.
- Yumurta ve şekeri kaynayan suyun üstünde bir kaba koyarak benmari tarzı 15 dk çırpalım.
- Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar kısık ateşte su buharı üstünde pişmesini sağlayalım.
- Ayrı bir kapta labne ve kremayı karıştırıp içerisine yumurta ve şeker karışımını ek edip yavaş yavaş karıştırdıktan sonra mısır nişastası ve bir paket vanilya ek edelim.
- Kremanın birinci sıcaklığı geçtikten sonra buzdolabında sakladığımız tabanla birleştirip üzerine streç sinema serip tekrar buzdolabına dinlemeye bırakalım.
- 1 limonun kabuğunu rendeliyoruz.
- Rendelediğimiz limonun suyunu sıkalım.
- Limon suyunu ve rendesini bir tavaya alıp içerisine 5 yemek kaşığı şeker ve 1 su bardağı su ile buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakalım.
- Ayrı bir küçük kapta 2,5 silme yemek kaşığı mısır nişastası ve 1 çay bardağı suyu açalım.
- Nişastalı su ile limon sosunu birleştirip kısık ateşte yoğunlaşana kadar yavaş yavaş ve daima karıştırarak pişirelim.
- Renk vermesi için karıştırırken 1 çay kaşığının ucuyla azıcık zerdeçal koyarsanız rengi limona yaklaşır lakin tadı bozulmaz merak etmeyin.
- Limon sosu da hazır olduktan sonra kremamızın üstüne yavaşça döküp tekrar en az bir gece dinlenmeye bırakalım.
Afiyet olsun.
Püf noktalar:.
Bütün materyallerimiz için birinci sıcaklığınız geçmesini beklememiz gerekir.
Taban harcımız katı olduğunu düşünüyorsak 2 yemek kaşığı kadar süt ekleyerek tabanı yumuşatabilirsiniz.
Fırınsız Limonlu Cheseecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









