Fırınsız Limonlu Cheseecake

Fırınsız Limonlu Cheseecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı içi;

  • 2 paket yulaflı burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık

Kreması için;

  • 600 gram labne
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşık silme mısır nişasta

Üzeri için;

  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı ucu ile zerdeçal
  • 5 yemek kaşığı şeker

Fırınsız Limonlu Cheseecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tabanı için rondodan geçirdiğimiz burçak bisküviyi eriyen tereyağı ve fındık ile karıştıralım.
  2. 24 cm’lik kelepçeli kalıba yağlı kağıt sererek taban harcını döküp su bardağının aksisini kullanarak tabanı düzleştirelim. Ve buzdolabına dinlenmeye kaldıralım.
  3. Yumurta ve şekeri kaynayan suyun üstünde bir kaba koyarak benmari tarzı 15 dk çırpalım.
  4. Yumurta ve şeker beyazlaşana kadar kısık ateşte su buharı üstünde pişmesini sağlayalım.
  5. Ayrı bir kapta labne ve kremayı karıştırıp içerisine yumurta ve şeker karışımını ek edip yavaş yavaş karıştırdıktan sonra mısır nişastası ve bir paket vanilya ek edelim.
  6. Kremanın birinci sıcaklığı geçtikten sonra buzdolabında sakladığımız tabanla birleştirip üzerine streç sinema serip tekrar buzdolabına dinlemeye bırakalım.
  7. 1 limonun kabuğunu rendeliyoruz.
  8. Rendelediğimiz limonun suyunu sıkalım.
  9. Limon suyunu ve rendesini bir tavaya alıp içerisine 5 yemek kaşığı şeker ve 1 su bardağı su ile buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakalım.
  10. Ayrı bir küçük kapta 2,5 silme yemek kaşığı mısır nişastası ve 1 çay bardağı suyu açalım.
  11. Nişastalı su ile limon sosunu birleştirip kısık ateşte yoğunlaşana kadar yavaş yavaş ve daima karıştırarak pişirelim.
  12. Renk vermesi için karıştırırken 1 çay kaşığının ucuyla azıcık zerdeçal koyarsanız rengi limona yaklaşır lakin tadı bozulmaz merak etmeyin.
  13. Limon sosu da hazır olduktan sonra kremamızın üstüne yavaşça döküp tekrar en az bir gece dinlenmeye bırakalım.

Afiyet olsun.

Püf noktalar:.

Bütün materyallerimiz için birinci sıcaklığınız geçmesini beklememiz gerekir.

Taban harcımız katı olduğunu düşünüyorsak 2 yemek kaşığı kadar süt ekleyerek tabanı yumuşatabilirsiniz.

Fırınsız Limonlu Cheseecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Lezzetli Ramazan Pidesi
Baklavalık Veya Böreklik Yufka Çanağında Haydari
Yoğurtlu Ferah Semizotu Salatası
Köz Patlıcan Ezmesi
Taze İncirli Kek
Akşam Sefası
Hdabla | © 2025 |