Tam Ölçülü Harika Saç Tava (Videolu)

Tam Ölçülü Kusursuz Saç Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet büyük uzunluk kapya biber (küçük uzunluk iki tane kullanabilirsiniz )
  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 1 adet büyük uzunluk domates (kabuğunu soyulmuş kullanın)
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığından az karabiber

Tam Ölçülü Şahane Saç Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan, yeşil biber, kapya biber ve kabuğunu soyduğumuz domateslerimizi küp küp doğruyoruz.
  2. Göğüs etimizi doğruyoruz.
  3. Saç tavamızı bir kaç dakika ısıtıp içerisine göğüs etimizi alıyoruz.
  4. Tavuğumuz suyunu verene kadar yemeğimizi karıştırmıyoruz. (saç tavanız yoksa olağan tava kullanabilirsiniz ).
  5. Suyunu veren yemeğimizi karıştırıyoruz. Yağımızı ekleyip bir tıp karıştırdıktan sonra soğanımızı be sarımsağımızı ekliyoruz. (tereyağ kullanmak büsbütün tercihe bağlı,dilerseniz tereyağı kullanmayıp toplam yağ ölçünüzü yarım çay bardağı olarak kullanabilirsiniz )
  6. Bir kaç dakika soğanlarımızı kavuruyoruz.
  7. Kapya ve çarliston biberimiz ekleyip akabinde tereyağımızı ek edip kavuruyoruz.
  8. Sebzelerimiz yumuşadıktan sonra domatesimizi ekliyim kavurmaya devam ediyoruz.
  9. Baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyip yemeğimizi karıştırıyoruz. Yemeğinizde salça varmış üzere rengi koyu renkli isterseniz tatlı toz biberinizi arttırabilirsiniz.
  10. Ocağımızın altını kısıp yaklaşık 5 dakika kadar yemeğimizi pişiriyoruz.
  11. Sıcak sıcak servis ediyoruz☺️ afiyet olsun ❤️.

Tam Ölçülü Şahane Saç Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Pırasa Ve Havuç Kavurması (Pırasa Sevmeyenler Bile Tadına Bayılacak)
Çikolatalı Cheesecake
Babagannuş ( Orjinal ) Salatası
İslim Kebabı Tarifi
Kabak Tarator
Antep Fıstıklı Bayram Kurabiyesi
Hdabla | © 2024 |