Muzlu Hindistan Cevizli Toplar

Muzlu Hindistan Cevizli Toplar Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 -3 adet orta uzunluk muz
  • 1 paket petitbeure bisküvi
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 -3 yemek kaşığı kırık fındık
  • 2-3 yemek kaşığı damla çikolata
  • İsteğe nazaran 1-2 yemek kaşığı bal (ben kullanmıyorum muzun şekeri kâfi geliyor bize)
  • 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi (isteğe bağlı)

Dışını kaplamak için;

  • Hindistan cevizi

Not:malzeme ölçüsünü kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz.

Muzlu Hindistan Cevizli Toplar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muzları çatal yada patates ezici yardımıyla bir hoş ezelim, bisküvilerin yarıdan fazlasını rondodan geçirelim.
  2. Muzlarla karıştıralım ,eğer bal ekleyecekseniz bu etapta ekleyebilirsiniz.
  3. Ele yapışmayan fakat yumuşakta bir kıvamı olacak öbür malzemeleride ekleyelim, ben içine de hindistan cevizi ekliyorum siz eklemeyebilirsiniz .
  4. Malzeme çok ele yapışmayan bir kıvamda olacak bisküvi eği ile kıvamı ayarlayalım ,karışımı dolapta yarım saat bekleyelim, mühletin sonunda yuvarlanıp hindistan cevizine bulayalım hepsi bu kadar afiyet olsun 😊.

Muzlu Hindistan Cevizli Toplar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhammara
Kakaolu Çikolatalı Pandispanya
Bulgur Pilavı
Tam Kıvamında Kolay İrmik Helvası Tarifi (Meşhur Helvacı Tarifi İle Hazır Gibi)
Tavada Kıymalı Patlıcan Musakka
Fırında Kök Sebzeli Kuzu İncik
Hdabla | © 2025 |