Tam Ölçülü Etsiz Çiğ Köfte (Hazır Almaya Son)
Tam Ölçülü Etsiz Çiğ Köfte (Hazır Almaya Son) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı esmer köftelik bulgur
- 2 su bardağı kaynamış su
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan ( rendelenmiş )
- 3 adet domates ( rendelenmiş )
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı isot
- 4 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 demet maydanoz ( ince kıyılmış )
Servis için 🙂
- Marul
- Limon
- Turşuluk biber
- Nar ekşisi
- Ayran
- Lavaş
Tam Ölçülü Etsiz Çiğ Köfte (Hazır Almaya Son) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içine bulgurlarımızı alalım daha sonra kaynamış olan suyu üzerine ek edelim, daha sonra baharatları, nar ekşisini ekleyip bulgurlarımızın üzerine örtelim ,diğer materyalleri hazırlayana kadar dinlendirelim.
- Soğanı ve domatesi başka kaplarda rendeleyelim, maydanozu da ince ince kıyıp kenara alalım, daha sonra dinlendirmiş olduğumuz bulgurlarımızın üzerine; soğanımızı, domatesin maydanoz, salçalar, zeytinyağı da ekleyip çiğ köfte tepsisine kıvam alana kadar yeterlice yoğuralım.
- Yoğurduktan sonra elimizi sıkarak formunu verelim ve çiğ köftelerimiz hazır.
- Servis etmek için :Marul, limon, ayran, turşuluk acı biber lavaş tercihe nazaran.
Not :Ben bir adet lavaşın içine çiğ köfteden koydum ve sardım suşi 🍣 biçiminde dilimledim görsel de olduğu üzere.
Not :Dürüm olarak da yaptım.
Tam Ölçülü Etsiz Çiğ Köfte (Hazır Almaya Son) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














