Yalancı Tiramisu
Yalancı Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket petibör bisküvi
- ½su bardağı granül kahve
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıcak su
- ½ su bardağı şeker
Kreması için;
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 su bardağı süt
- 200 gram labne peyniri
Yalancı Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebimizi yapmakla başlıyoruz yazdığım gereçleri bir tencerede uygunca pişiriyoruz.
- Daha sonra soğumaya bırakıyoruz, bu sırada orta ara karıştırıyoruz.
- Daha sonra tatlımızı hazırlamaya başlayalım, tepsimizi yahut borcamı hazırlıyoruz.
- Kahve, su, şeker ve süt karışımı hazırlayıp kenara alıyoruz .
- Daha sonra tepsimize üst üste olcak biçimde ikişer tane petibör bisküvi koyuyoruz, her bir katını uygunca kahveli karışımımızla ıslatıyoruz.
- Üzerine yetecek kadar muhallebi ekleyip tekrar iki kat bisküvi ekleyip bisküvileri yine ıslatıyoruz.
- Daha sonra tekrar muhallebi döküp yavaşça yayıyoruz bu süreci bisküvi ve muhallebi bitene kadar devam ediyoruz.
- Üzerini süslemek için kakao serpiyoruz, ben kalan bisküvileri ezip üzerine eklemek istedim ve küçük küçük çilek dilimledim, 1 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Yalancı Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









