Peynirli Börek (Videolu)
Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su
- 5.5.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Arasına;
- 1 kase lor peyniri
- 100 gr kaşar peyniri
Dinlendirmek için;
- 50 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemekkaşığı tereyağı (hamuru dinlendirmede kullandığımız yağdan )
Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına su ve tuzu alıp karıştıralım unu ek ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Hamuru 4-5 dakika düzgünce özleşene kadar tezgahta toparlayıp sonrasında 16 eşit bezeye bölelim.
- Bezelerin uzunlamasına olacak halde merdane ile birazcık büyütelim.
- Tereyağını eritip soğuyunca içerisine sıvı yağını bekleyip karıştıralım ve bir tepsinin içerisine bezeleri alarak her katına sıvı yağ tereyağı karışımından dökerek üst üste koyup bezeleri 20 dakika dinlendirelim .
- Dinlenen bezeleri oklava ya sararak elimize bastırıp kendimize gerçek çekiştirelim, yanlardan ve öne hakikat inceltelim, ucuna hiç harçtan bir yemek kaşığı dolusu koyarak sarıp rulo formunda yaparak fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı ve dinlendirdiğimiz yağdan 2 yemek kaşığı kadar koyarak karıştırıp fırça ile üzerine sürerek 190 derecede evvelden ısıtılmış fırında böreklerimizi pişirelim ,sonrasında servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız 👇.

Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















