Nutellalı Turta
Nutellalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 150 gram margarin
- 4 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 kabartma tozu
- 1 şekerli vanilin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
İçi için:
- Nutella
- Bitter çikolata
- Beyaz çikolata
Nutellalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında margarinle şekeri özdeşleşene kadar karıştıralım.
- Üzerine sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Sonra un, şekerli vanilin ve kabartma tozu ekleyip hamuru toparlayalım.
- Ele yapışmayan fakat yumuşak bir kıvamda olması gerekiyor.
- Hamuru 2 kesime bölüp bir modülünü turta kalıbına elimizle yayalım.
- Kabarmaması için çatalla delikler açalım.
- Üzerine ısıtılmış nutella sürelim, ben nutellayı mikrodalgada gereğince akışkan kıvama gelene kadar ısıttım, bitter ve çikolata ve beyaz çikolatayı da ekleyelim.
- İkinci modül hamuru yağlı kağıt ya da silpat üzerinde açıp tek modül halinde üstüne kapatalım.
- Hamur kıyır kıyır bir formda olduğu için elinizle parçalanmadan almanız mümkün olmayabilir.
- 180 derece fırında denetimli bir biçimde 20-25 dk üzeri yeterlice kızarana kadar pişirelim.
- İlk sıcağı çıkınca pudra şekeri döküp servis edelim. Afiyet olsun!.
Nutellalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















