Fırında Etli Patlıcan Yemeği
Fırında Etli Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 250-300 gram kuşbaşı et
- 1 adet yeşil biber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı domates sosu
- 1 diş sarımsak
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 çay bardağından bir parmak az su
Fırında Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kuşbaşı doğranmış etlerimizi 30 dakika düdüklüde haşlayalım.
- Patlıcanlarımızı küp küp doğrayıp 10 dakika tuzlu suda bekletelim.
- Patlıcanların suyunu süzüp kızarmış yağda kızartalım.
- Biberi çok küçük olmayacak biçimde doğrayıp kızartalım.
- Haşlanan etlerimizi de çıkarıp materyallerin hepsini borcam tenceresini güzelce karıştıralım.
- Ayrı bir kapta soslu gereçlerinin hepsini güzelce karıştıralım. (ben sosta kullandığım suyu haşladım etin suyundan kullandım).
- Hazırladığımız sosu yemeğimizi ekleyip güzelce karıştıralım.
- 180° fırında 20 25 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun 😋.
Fırında Etli Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















