Cocostar Pasta

Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 75 gram toz şeker
  • 100 gram süt
  • 125 gram un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Islatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı damla çikolata

Ganaj için;

  • 200 gram hayvansal krema
  • 160 gram bitter çikolata

Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak fırını 170 derecede ısıtıyoruz.
  2. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz,üzerine sütü ekleyip 1 dakika daha çırpıyoruz.
  3. Ayrı bir kapta un,kakao,kabarma tozu ve vanilyalı karıştırıp çırptığımız kek harcının içine eleyerek döküyoruz ve karışana kadar çırpıyoruz.
  4. Kek harcını yuvarlak bir kek kalıbına döküyoruz ve fırında yarım saat kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra keki soğumaya bırakıyoruz.
  5. Bir kapta 1 paket krem şantiyi kapatana kadar çırpıyoruz.
  6. Şanti kabardıktan sonra üzerine hindistan cevizini ekleyip tekrar çırpıyoruz,son olarak çikolataları da ekleyip karıştırıyoruz.
  7. Kekimizi tekrar kek kalıbına alıyoruz ,üzerini sütle ıslatıp şantili karışımı döküyoruz ve kaşık yardımıyla düzleştiriyoruz.
  8. Bir sos tenceresinde kremayı ısıtıp çikolataları da ekleyip eritiyoruz,soğuduktan sonra pastanın üzerine döküyoruz ve dolapta 3-4 saat kadar dinlendiriyoruz. 3-4 saat soğuduktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Kanat
Havuçlu Kabak Mücver
Çok Kolay Dedirtecek İçli Köfte
En Basitinden Profiterol
Doğum Günü Konsepti
Beyaz Lahana Sarması Kıymalı
Hdabla | © 2025 |