Pırasalı Börek
Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 30 adet baklava yufkası
İçi için;
- 500 gram pırasa
- 300 gram krem peynir
- Tuz
- Toz kırmızı biber
Sos için;
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı süt
Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritip süt ile karıştırın.
- Pırasaları ince ince doğrayıp kavurun. İçine tuz, kırmızı toz biber ve krem peyniri ekleyerek karıştırın.
- 10 adet baklava yufkasını ortalarına tereyağlı süt karışımı sürerek üst üste dizin.
- Hazırladığınız iç harcın yarısını eşit halde yayın.
- Tekrar 10 yufkayı birebir halde dizip, kalan harcı ekleyin.
- Son 10 yufkayı da ortalarına sostan sürerek dizin. Böreği istediğiniz formda dilimleyin ve kalan sosu üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 200°c fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ekstra çıtır bir taban için, pişirme müddetinin son 6-7 dakikasında böreği fırının tabanına alabilirsiniz.
- Cam yada porselen yerine metal tepsi kullanmanız daha yeterli bir sonuç verecektir.
Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







