Cevizli Kadayıflı Tatlı (Yalancı Burma Kadayıf)
Cevizli Kadayıflı Tatlı (Yalancı Burma Kadayıf) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- 1 su bardağı ceviz
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su (400 ml)
- 2 yemek kaşığı pekmez
Bulamak için:
- 1 adet yumurta akı
- Kavrulmuş kadayıf
Cevizli Kadayıflı Tatlı (Yalancı Burma Kadayıf) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce tatlımızın şerbetini hazırlayıp soğuması için kenara ayıralım.
- 2 su bardağı şeker 2 su bardağı suyu tencereye alıp 10 dakika kaynayana kadar karıştıralım, kaynamaya başlayınca içine limon dilimi ekleyip 10 dakika daha kaynatalım.
- Altını kapatıp pekmezini ekleyip soğuması için kenara alalım.
- Margarin, sıvı yağ, irmik, yumurta, pudra şekeri, yoğurt, şekerli vanilin ve kabartma tozunu bir kaba alıp homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Sonra unu ekleyip yoğuralım, ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olacak.
- Ardından hamura kavrulmuş kadayıf ve ceviz de ekleyip hamuru toparlayalım.
- Yaklaşık 1. 5 parmak kalınlığında silindir biçiminde kesimler hazırlayıp evvel yumurta akına akabinde kadayıfa bulayıp tepsiye dizelim.
- 180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar denetimli halde pişirelim.
- İlk sıcağı çıkınca şerbetini dökelim. Dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Cevizli Kadayıflı Tatlı (Yalancı Burma Kadayıf) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















