Cevizli Kadayıflı Tatlı (Yalancı Burma Kadayıf)

Cevizli Kadayıflı Tatlı (Yalancı Burma Kadayıf) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 1 su bardağı ceviz

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 2 yemek kaşığı pekmez

Bulamak için:

  • 1 adet yumurta akı
  • Kavrulmuş kadayıf

Cevizli Kadayıflı Tatlı (Yalancı Burma Kadayıf) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce tatlımızın şerbetini hazırlayıp soğuması için kenara ayıralım.
  2. 2 su bardağı şeker 2 su bardağı suyu tencereye alıp 10 dakika kaynayana kadar karıştıralım, kaynamaya başlayınca içine limon dilimi ekleyip 10 dakika daha kaynatalım.
  3. Altını kapatıp pekmezini ekleyip soğuması için kenara alalım.
  4. Margarin, sıvı yağ, irmik, yumurta, pudra şekeri, yoğurt, şekerli vanilin ve kabartma tozunu bir kaba alıp homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  5. Sonra unu ekleyip yoğuralım, ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olacak.
  6. Ardından hamura kavrulmuş kadayıf ve ceviz de ekleyip hamuru toparlayalım.
  7. Yaklaşık 1. 5 parmak kalınlığında silindir biçiminde kesimler hazırlayıp evvel yumurta akına akabinde kadayıfa bulayıp tepsiye dizelim.
  8. 180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar denetimli halde pişirelim.
  9. İlk sıcağı çıkınca şerbetini dökelim. Dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Cevizli Kadayıflı Tatlı (Yalancı Burma Kadayıf) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy’den Poğaça
Ton Balıklı Mısırlı Makarna
Yeşil Mercimekli Semizotlu Borani
Kahvaltılık Bowl
Patatesli Saç Böreği
Soğanlı Yumurta Salatası (Kahvaltıda Tercih Edilebilir)
Hdabla | © 2025 |