Bitter Çikolatalı Fındıklı Kek

Bitter Çikolatalı Fındıklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru için;

  • 100 g bitter çikolata (en az %50 kakao oranlı)
  • 170 g yumuşamış tereyağı
  • 150 g toz şeker
  • 1 paket öğütülmüş vanilyalı esmer şeker (eğer yoksa şekerli vanilinde olur.)
  • 1 tutam tuz
  • 4 adet yumurta (m büyüklüğünde)
  • 200 g un (tip 405)
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 200 g çekilmiş toz fındık
  • 50 ml süt

Üzeri için;

  • 100 g bitter çikolatalı kuvertür

Bitter Çikolatalı Fındıklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle fırınımızı 180 derecede alt üst pişirme ayarında çalıştırıyoruz.
  2. Kek kalıbımızı yağlıyoruz. (kalıp ölçüsü: 23×10×6cm).
  3. Tereyağını şekeri ve tuzu çırpıyoruz.
  4. Üzerine yumurtaları ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.
  5. Karışıma un, kabartma tozu, toz fındık ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  6. Son olarak ince ince kıydığımız bitter çikolatayı kek harcımıza döküp karıştıyoruz.
  7. Hazırladığımız kek harcını yağladığımız kek kalıbına döküyoruz ve 55 dk pişiriyoruz.
  8. Pişen kekimizi 10-15 dk sonra kalıptan çıkarıp 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  9. Son olarak üzerini bitter çikolatalı kuvertür ile kaplayıp dilediğimiz üzere süslüyoruz.

Bitter Çikolatalı Fındıklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnıyarık
Donut (Orjinal Tarif Arayanlara)
Kedi Dilli Böğürtlenli Tiramisu
Mükemmel Lezzet Tavuk Tava
Mahlepsiz, Yoğurtsuz Tuzlu Kurabiye Tarifi
Raventli Tart
Hdabla | © 2025 |