Kuru Köfte (Lezzet Dolu)
Kuru Köfte (Lezzet Dolu) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana kıyma
- 1 çay bardağı bayat ekmek kırıntısı
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı zencefil
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Kuru Köfte (Lezzet Dolu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba bütün gereçleri koyup karıştırın uygunca yoğurun.
- Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlayın sonra yassı hal verip biraz inceltin köfteleri.
- Bir tavaya sıvı yağ koyun ve yağ güzelce kızınca biçim verdiğiniz köfteleri kızgın sıvı yağda iki tarafını da kızartın.Afiyet olsun.
Kuru Köfte (Lezzet Dolu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






