Kuru Köfte (Lezzet Dolu)

Kuru Köfte (Lezzet Dolu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 çay bardağı bayat ekmek kırıntısı
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Kuru Köfte (Lezzet Dolu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba bütün gereçleri koyup karıştırın uygunca yoğurun.
  2. Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlayın sonra yassı hal verip biraz inceltin köfteleri.
  3. Bir tavaya sıvı yağ koyun ve yağ güzelce kızınca biçim verdiğiniz köfteleri kızgın sıvı yağda iki tarafını da kızartın.Afiyet olsun.

Kuru Köfte (Lezzet Dolu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limon Soslu Tartolet Şöleni
Hanım Eller Kurabiye (Sıvıyağlı)
Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
Semizotlu Börek
Püreli Köfte
Mini Pasta
Hdabla | © 2025 |