Kandil Simidi
Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta (sarısı içine -beyazı dışına)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un
Üzeri için;
- Susam
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sırasıyla tüm materyalleri karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlanır.
- Yumurta beyazı bir kaseye alınıp 1 çay bardağı su ile karıştırılır.
- Şekillendirmek için su bardağı ve su şişesi kullandım ben,simit formu verilerek evvel yumurta beyazına sonra susama bulanarak yağlı kâğıt serili tepsiye alınır.
- 180 derece sıcak fırında 25-30 dakika pişirilir.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













