Pratik Süzme Mercimek Çorbası

Pratik Süzme Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Tuz

İsteğe bağlı;

  • Kemik suyu
  • Nane
  • Kimyon

Pratik Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanı biraz kavurup mercimek eklenir kısık ateşte kırmızı mercimek sapsarı olana kadar kavrulur .
  2. Ardından et suyu,nane ve kimyon atılır ve su eklenip pişirmeye bırakılır.
  3. Ben kemik suyunu buz poşetlerle sakladığım için bulyon kullanmıyorum.
  4. Bu çorbayı yaparken çoğunluk zerdeçal kullanıyor fakat ben zerdeçal kullanmadan yapıyorum rengini veren mercimeği sapsarı olana kadar kavrulmasından alıyor.
  5. Piştikten sonra robottan geçirip pürüzsüz yapıyoruz.

Pratik Süzme Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şipşak Serseri Böreği Acil Durmalardan Kurtaran Muhteşem Börek (Videolu)
Avokadolu Kahvaltılık
Etli Pilav Tabağı
Triliçe
Hindistan Cevizi Unlu Pancake
Şakşuka (Fırında Az Yağlı)
Hdabla | © 2025 |