Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 1 paket instant maya
  • 2 adet yumurta (1′ nin sarısı üstüne ayırın)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 4 su bardağı un

Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karaköy poğaçası için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki margarini, yumurta, su, tuz, şeker, un ve instant mayayı alarak hamurumuzu yoğuralım.
  2. 30 dakika oda ısısında fırın derecesini 70° ayarlayın, 10 dakikada bu halde mayalansın.
  3. 10 dakikanın sonunda fırını 180° dereceye alın, bezelerinin eşit formda yapıp üzerine yumurta sarısını sürüp (istersen çizikler atın) ve nartanem olana kadar pişirin bitttiiiii🥳.

Pişen karaköy poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!🥰.

Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kavanoz Salata
Gaziantep Usulü Mercimek Çorbası
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye
Sağlıklı Kolay Noodle
Nohut Suyundan Dondurma (Kayısılı)
Şerbetli Kurabiye (Kolay Ve Şahane)
Hdabla | © 2025 |