Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 1 paket instant maya
  • 2 adet yumurta (1′ nin sarısı üstüne ayırın)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 4 su bardağı un

Karaköy Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karaköy poğaçası için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki margarini, yumurta, su, tuz, şeker, un ve instant mayayı alarak hamurumuzu yoğuralım.
  2. 30 dakika oda ısısında fırın derecesini 70° ayarlayın, 10 dakikada bu halde mayalansın.
  3. 10 dakikanın sonunda fırını 180° dereceye alın, bezelerinin eşit formda yapıp üzerine yumurta sarısını sürüp (istersen çizikler atın) ve nartanem olana kadar pişirin bitttiiiii🥳.

Pişen karaköy poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!🥰.

Karaköy Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sultan Tatlısı
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Badem Çorbası (Osmanlı Mutfağı Düğün Çorbası)
Mayasız Yumuşacık Poğaçalar (15 Dakikada Hazırlanabilen 3 Çeşit Poğaça)
Vişne Soslu Muhallebi
Bol Sütlü Güllaç Tarifi
Hurmalı, İncirli Ve Cevizli Toplar
Pişmeyen Kolay Pasta
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.