Çilek Reçeli

Çilek Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kg çilek (temizlenmiş hâli)
  • 2,5-3 kg şeker (çok tatlı sevip sevmediğine nazaran ayarlayabilirsiniz)

Çilek Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çilekleri yıkayıp saplarını kesiyoruz. Küçük çileklerle yaparsanız hem daha kolay olur hem de daha lezzetli olur lakin büyük çileklerle yapacaksanız da birkaç kesime bölüp küçüktün (çok da küçük kesmeyin pişerken eriyip küçülecektir)
  2. Üzerine şekerini döküp, en az 2-3 saat vaktimiz varsa bir gece bekleyin (bir gece bekletecekseniz 2-3 kere karıştırın) Tencereye alın kaynamaya başladıktan 5-10 dk sonra çilekleri süzüp tepsiye alın (çilekler yumuşayıp erimemesi için)
  3. Kalan suyunu 10 dk daha kaynatıp tepsiye dökün. Güneş gören bir yerde 2-3 gün kadar orta ara karıştırın(kabuk tutmasın). Daha sonra kavanozlayıp saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Çilek Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Sağlıklı Yulaflı Pankek Tarifi | Diyete Uygun Ve Lezzetli (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Mini Bazlama
Süt Kutusunda Az Malzemeli Mozaik Pasta Tarifi (Pudingli)
Velibah Tarifi
Patates Mücver
Çi Börek (Çiğ Börek)
Pankek (Süt Burger)
Hdabla | © 2025 |

betcio tempobet tempobet onwin matadorbet