Arap Saçı-Marata
Arap Saçı-Marata Tanımı İçin Malzemeler
- 1 demet arap saçı
- Kuzu kuşbaşı (dana kuşbaşı kullanılacaksa evvel düdüklü tencerede etimizi haşlayalım)
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limon
Arap Saçı-Marata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Arap saçını bi kaç defa yıkayıp karbonatlı suda bekletelim.
- Kuzu kuşbaşıyı suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
- Suyunu çeken etimize zeytinyağı ekleyip soğanı ekleyelim ve kavuralım.
- Arap saçını düzgünce yıkadıktan sonra ayıklayalım ve ikiye üçe bölmemiz kâfi iri olcak çok doğranmış üzere değil ve tencereye ekleyelim.
- Bu kademede bn et suyum vardı çok az onu ekledim.
- Un ve limon suyuyla terbiye yapıp ekleyelim ve yarım saat kadar pişmeye bırakalım.
Arap Saçı-Marata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









