Cacık
Cacık Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg yoğurt
- 200 gram süzme yoğurt
- 250 gram salatalık
- 1 tutam ince doğranmış dereotu
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-2,5 su bardağı soğuk su
Cacık Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurt ile süzme yoğurdu bir kaba alalım ve karıştıralım.
- Üzerine kabuğu soyulmuş salatalıkları rendeleyelim.
- Baharatlarını ve ince kıyılmış dereotunu katalım.
- İyice karıştırdıktan sonra içine 2-2,5 su bardağı soğuk su koyalım. Bardağın büyüklüğü değişeceğinden suyunu katarken temkinli olalım. Kıvamını bulunca su eklemeyi bırakalım.
- Suyu karıştırdıktan sonra güzelce karıştıralım. Bu karışımdan muhtemelen 10-12 kepçe yani 5-6 kase cacık çıkar.
- Servis; bir kaseye koyalım. Üzerine dereotu koyalım. Ayrıyeten zeytinyağı gezdirebiliriz.
Cacık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















