Cacık

Cacık Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg yoğurt
  • 200 gram süzme yoğurt
  • 250 gram salatalık
  • 1 tutam ince doğranmış dereotu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-2,5 su bardağı soğuk su

Cacık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt ile süzme yoğurdu bir kaba alalım ve karıştıralım.
  2. Üzerine kabuğu soyulmuş salatalıkları rendeleyelim.
  3. Baharatlarını ve ince kıyılmış dereotunu katalım.
  4. İyice karıştırdıktan sonra içine 2-2,5 su bardağı soğuk su koyalım. Bardağın büyüklüğü değişeceğinden suyunu katarken temkinli olalım. Kıvamını bulunca su eklemeyi bırakalım.
  5. Suyu karıştırdıktan sonra güzelce karıştıralım. Bu karışımdan muhtemelen 10-12 kepçe yani 5-6 kase cacık çıkar.
  6. Servis; bir kaseye koyalım. Üzerine dereotu koyalım. Ayrıyeten zeytinyağı gezdirebiliriz.

Cacık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Öğlen Yemeği Daveti
Frambuazlı Pastacıklar (Videolu)
Borcamda Pasta
Mercimekli Köfte
Patatez Salatası Yedikçe Yediriyor
Vişneli Yaprak Sarması
Hdabla | © 2025 |