Muzlu Kek

Muzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 1,5 su bardağı (345g) ezilmiş muz (yaklaşık 4 orta uzunluk yahut 3 büyük muz)
  • 3 su bardağı (375g) un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 170g tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı (200g) beyaz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı (100g) esmer şeker
  • 3 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
  • 2 tatlı kaşığı saf vanilya özütü
  • 1 su bardağı süt
  • Yarm su bardağı yoğurt

Krem peynirli krem şanti ıçin:

  • 130g tam yağlı krem peynir (oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı saf vanilya özütü
  • 1 fiske tuz

Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 177°c’ye ısıtın ve 9×13 inç boyutunda yahut büyük uzunluk borcamı yağlayın.
  2. Kek için: muzları ezin. Ezilmiş muzları bir kenara alın.
  3. Un, kabartma tozu, karbonat, tarçın ve tuzu karıştırın. Bir kenara koyun.
  4. Mikserle tereyağını yüksek süratte kremamsı olana kadar çırpın (yaklaşık 1 dakika).
  5. Şekerleri ekleyip 2 dakika boyunca karıştırın.
  6. Kabın kenarlarını ve altını bir spatula ile karıştırarak temizleyin.
  7. Yumurtaları ve vanilyayı ekleyin, orta süratte karıştırın.
  8. Ardından ezilmiş muzları ekleyin ve karıştırın.
  9. Mikseri düşük süratte çalıştırarak, kuru gereçleri sırayla, süt ve yoğurdu ekleyerek karıştırın.
  10. Her eklemeyi yalnızca karışana kadar karıştırın.
  11. Hamur biraz koyu olacak, birkaç topak kalabilir.
  12. Hamuru hazırladığınız tepsiye dökün. 45-50 dakika pişirin.
  13. Pişirme mühleti değişebilir, o yüzden keki denetim edin.
  14. Kekin ortasına batırdığınız kürdan pak çıkarsa pişmiş demektir. Kekin üstü fazla kahverengileşiyorsa, üzerini folyo ile gevşekçe kapatabilirsiniz.
  15. Keki fırından çıkarın ve bir tel ızgaraya alın. Büsbütün soğumasını bekleyin. Yaklaşık 45 dakika sonra buzdolabına koyarak soğutmayı hızlandırabilirsiniz.
  16. Krem peynirli krem şantiyi hazırlayın: krem peynir ve tereyağını bir mikserle yüksek süratte pürüzsüz ve kremamsı olana kadar çırpın.
  17. Pudra şekerini, vanilyayı ve tuzu ekleyin.
  18. Düşük süratte 30 saniye karıştırın, sonra yüksek süratte 2 dakika çırpın.
  19. Kremayı daha kalın isterseniz, ekstra 1/4 su bardağı pudra şekeri ekleyin.
  20. Kekin üzerine sürün.
  21. Kekin üzerine kremayı sürdükten sonra, dilimlenmiş muz ve hindistan cevizi ile süsleyin.
  22. 30 dakika buzdolabında bekletin. Bu, kremanın yerleşmesine yardımcı olur ve kesmeyi kolaylaştırır.

Muzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli İskender
Revani
Semizotlu Kabak Yemeği
Balkabaklı Pankek (Sebze Yemeyen Çocuklar İçin)
Tavuklu Yaprak Sarma
Sürpriz Dolgulu Muffin (Videolu)
Hdabla | © 2025 |