Muzlu Kek
Muzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 1,5 su bardağı (345g) ezilmiş muz (yaklaşık 4 orta uzunluk yahut 3 büyük muz)
- 3 su bardağı (375g) un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı toz tarçın
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 170g tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
- 1 su bardağı (200g) beyaz şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı (100g) esmer şeker
- 3 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
- 2 tatlı kaşığı saf vanilya özütü
- 1 su bardağı süt
- Yarm su bardağı yoğurt
Krem peynirli krem şanti ıçin:
- 130g tam yağlı krem peynir (oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı saf vanilya özütü
- 1 fiske tuz
Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 177°c’ye ısıtın ve 9×13 inç boyutunda yahut büyük uzunluk borcamı yağlayın.
- Kek için: muzları ezin. Ezilmiş muzları bir kenara alın.
- Un, kabartma tozu, karbonat, tarçın ve tuzu karıştırın. Bir kenara koyun.
- Mikserle tereyağını yüksek süratte kremamsı olana kadar çırpın (yaklaşık 1 dakika).
- Şekerleri ekleyip 2 dakika boyunca karıştırın.
- Kabın kenarlarını ve altını bir spatula ile karıştırarak temizleyin.
- Yumurtaları ve vanilyayı ekleyin, orta süratte karıştırın.
- Ardından ezilmiş muzları ekleyin ve karıştırın.
- Mikseri düşük süratte çalıştırarak, kuru gereçleri sırayla, süt ve yoğurdu ekleyerek karıştırın.
- Her eklemeyi yalnızca karışana kadar karıştırın.
- Hamur biraz koyu olacak, birkaç topak kalabilir.
- Hamuru hazırladığınız tepsiye dökün. 45-50 dakika pişirin.
- Pişirme mühleti değişebilir, o yüzden keki denetim edin.
- Kekin ortasına batırdığınız kürdan pak çıkarsa pişmiş demektir. Kekin üstü fazla kahverengileşiyorsa, üzerini folyo ile gevşekçe kapatabilirsiniz.
- Keki fırından çıkarın ve bir tel ızgaraya alın. Büsbütün soğumasını bekleyin. Yaklaşık 45 dakika sonra buzdolabına koyarak soğutmayı hızlandırabilirsiniz.
- Krem peynirli krem şantiyi hazırlayın: krem peynir ve tereyağını bir mikserle yüksek süratte pürüzsüz ve kremamsı olana kadar çırpın.
- Pudra şekerini, vanilyayı ve tuzu ekleyin.
- Düşük süratte 30 saniye karıştırın, sonra yüksek süratte 2 dakika çırpın.
- Kremayı daha kalın isterseniz, ekstra 1/4 su bardağı pudra şekeri ekleyin.
- Kekin üzerine sürün.
- Kekin üzerine kremayı sürdükten sonra, dilimlenmiş muz ve hindistan cevizi ile süsleyin.
- 30 dakika buzdolabında bekletin. Bu, kremanın yerleşmesine yardımcı olur ve kesmeyi kolaylaştırır.
Muzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







