Az Ölçüde Elmalı Tart

Az Ölçüde Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin ya da tereyağı (margarin kullandım )
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
  • 5 gram şekerli vanilin
  • 5 gram kabartma tozu (yarım paket)
  • Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz)

İç harcı;

  • 4 büyük elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Az Ölçüde Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce iç materyalini hazırlayıp soğumaya bırakalım.
  2. Bunun için rendelediğimiz elmaların üstüne tarçın ve toz şeker ekleyerek suyunu çekene kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım.
  3. Un hariç bütün gereçleri ekleyip homojen kıvama gelene kadar karıştırıp yavaş yavaş un ek edelim.
  4. Ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  5. Açarken iki yağlı kağıt ortasında merdane ile açalım.
  6. İstediğiniz model yapabilirsiniz. Ben yuvarlak açtığım hamurumu tencere kapağı ile düz bir daire oluşturdum.
  7. Dairemin kenarlarına 4-5 cm olmak üzere iki parmak olarak etrafından şeritler kestim harcımı tam ortasına koyup kestiğim kenarlardan iki ucunu birleştirerek içe hakikat katladım en son üstüne de hamuru kesim modül üstüne koydum dondurupda rendeleyebilirsiniz.
  8. Ben üstüne ceviz de kullandım.
  9. 180 derece fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Az Ölçüde Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Muffin
Fırında Karnabahar
Tencerede Tavuk Yemegi
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası (Sadece Mercimekle)
Kuruvasan Tadında Peynirli Börek
Vişneli Muhallebi
Hdabla | © 2025 |