Harran Kubbe
Harran Kubbe Tanımı İçin Malzemeler
- 8-9 adet patates
- 3 yeşil biber
- 3 kırmızı biber
- 2 adet soğan
- 10-12 diş sarımsak
- 1,5 çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Harran Kubbe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Baharatlarla zeytinyağını güzelce karıştırıp tepsinin tabanına yayın.
- İçerisine kabuklarını soymadan ikiye böldüğünüz patatesleri üzerine bıçakla delik açtığınız biberleri, 4e böldüğünüz soğanları ve sarımsakları ekleyip tabanındaki yağı fırça ile sebzelere sürün.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında sebzeler kızarana kadar pişirin.
- Pişen zerzevatları dürüm yapıp afiyetle tüketin….
Harran Kubbe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







