Harran Kubbe

Harran Kubbe Tanımı İçin Malzemeler

  • 8-9 adet patates
  • 3 yeşil biber
  • 3 kırmızı biber
  • 2 adet soğan
  • 10-12 diş sarımsak
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Harran Kubbe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Baharatlarla zeytinyağını güzelce karıştırıp tepsinin tabanına yayın.
  2. İçerisine kabuklarını soymadan ikiye böldüğünüz patatesleri üzerine bıçakla delik açtığınız biberleri, 4e böldüğünüz soğanları ve sarımsakları ekleyip tabanındaki yağı fırça ile sebzelere sürün.
  3. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında sebzeler kızarana kadar pişirin.
  4. Pişen zerzevatları dürüm yapıp afiyetle tüketin….

Harran Kubbe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karışık Turşu Tam Ölçülü
Patlıcan Yatağında Soslu Köfte
+7 Aylık Sebze Püresi
Şekerlemeli Kremalı Cupcake
Buzluk Poğaçası (Misafir Kurtarıcısı)
Kremsi Kıvamlı Spoonful (Yumurtasız)
Hdabla | © 2025 |