Bolonez Soslu Makarna (2 Kişilik)

Bolonez Soslu Makarna (2 Kişilik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram fettucini makarna
  • Yeteri kadar sıcak su
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 100 gram orta yağlı dana kıyma
  • 2 çorba kaşığı ince doğranmış havuç
  • 2 çorba kaşığı ince doğranmış kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı ince doğranmış kereviz sapı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz

Bolonez Soslu Makarna (2 Kişilik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerede zeytinyağında ince doğranmış kereviz sapı, havuç ve soğanı kavuruyoruz.
  2. Bir tavada tereyağı+zeytinyağı karışımında kıyma ve sarımsağı kavuruyoruz.
  3. Kıyma kavrulunca tenceredeki sebzelerle birleştiriyoruz.
  4. Üzerine domates püresi ekleyip karıştırıyoruz, salçayı ekleyip kavuruyoruz.
  5. Tuzunu ve suyunu ekleyip kısık ateşte 15-20 dk pişmeye bırakıyoruz.
  6. Sos pişerken makarnayı haşlıyoruz.
  7. Haşlanan makarnayı sosun içerisine alıp karıştırıyoruz.
  8. Sosla bütünleşen makarnayı tabağa alıyoruz.
  9. Tencerede kalan sostan kaşıkla alıp üzerine de gezdiriyoruz ve servis ediyoruz.

Bolonez Soslu Makarna (2 Kişilik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İmam Bayıldı Tadında Patlıcan Yemeği
Kolay Truff
Pırasalı Gül Böreği
Kayseri Mantısı
Nohut Köftesi (Falafel)
Sütlü Kadayıf
Hdabla | © 2025 |