Fırında Tavuk Dolgulu Wrap

Fırında Tavuk Dolgulu Wrap Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet lavaş

İç harcı için

  • 700 gram tavuk göğsü
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Pul biber, karabiber,kırmızı toz biber ve tuz
  • 3-4 adet adet patates kızartması
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Sosu için : 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2-3yemek kaşığı zeytin yağı
  • İsteğe nazaran 1 çay kaşığı kekik
  • Seyreltmek için su

Fırında Tavuk Dolgulu Wrap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklarımızı tavaya alalım yağını koyup soteleyelim. Akabinde baharatlarını koyalım. Sarımsak ve biberlerini koyup biberler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tavuk harcımız hazır.
  2. Patatesleri kızartıp hazır edelim. Akabinde sosu da hazırladıktan sonra borcamın tabanına 3-4 yemek kaşığı sürelim.
  3. Lavaşın içine hazırlamış olduğumuz tavuktan, patates kızartmasından ve kaşardan koyup dürüm olacak formda saralım. Lavaşları borcama dizip üzerine sos sürelim.
  4. En son rendelediğimiz kaşarıda üzerine serpip evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarın üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Fırında Tavuk Dolgulu Wrap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Fasulyeli Erişte Makarna
Ek Gıda Sebze Yemeği
Cevizli Patlıcan Mezesi (Nigvziani Badrijani) Gürcü Mutfağı
Yeşil Mercimekli Bulgurlu Misket Köfte
Salamura Yaprak
Pembe Rüya
Hdabla | © 2025 |