Enginar Dolması

Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet enginar
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 6-8 yemek kaşığı pirinç
  • 5-6 kol dereotu, maydanoz ve nane (ince kıyılmış)
  • 1 adet taze soğan (ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Zeytinyağı

Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Enginarları temizleyip tuzlu limonlu suda bekletin.
  2. Doğranmış soğanları, yeşillikleri, baharatları ve zeytinyağını pirinçle karıştırın.
  3. Enginarların içini bu harçla doldurun. (püf nokta: artan harcı yaprak sarması için kullanabilirsiniz. ).
  4. Kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin.

Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Annemin Köftesi
Fırında Sigara Böreği
Tarçınlı Elmalı Kurabiye (Margarinsiz)
Tavada Karides
Yiyenleri Şaşırtacak Tatlı Kurabiye (Tuzsuz Lorlu)
Sebzeli Hindi But Sote
Hdabla | © 2025 |