Tarçınlı Cevizli Turta
Tarçınlı Cevizli Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 1 paket margarin
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (kulak göğsü kıvamında olacak)
İç dolgusu:
- 2 adet yumurta
- 8 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Aldığı kadar kıyılmış ceviz
Üzerine;
- Pudra şekeri
Tarçınlı Cevizli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için dinlenmiş yumuşamış margarinin içine toz şeker,vanilya ve kulak göğsü kıvamında olucak kadar azar azar unumuzu ekleyip yoğuralım.
- Tart kalıplarının içine yerleştirelim.
- İç dolgusunu için de 2 adet yumurtamızı,şekerimizi,tarçın ve kıyılmız cevizimizi de ekleyip tart hamuruzun üzerine 1 tatlı kaşığı kadar ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180° lik fırında 30-35 dakika pişirelim.
- Soğumaya bıraktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirelim.
Gün sofralarının vazgeçilmezi olucağına eminim içerisinde elma varmış üzere tadı mevcut. Şimdiden yapıcaklara afiyet olsun :).
Tarçınlı Cevizli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







