Tarçınlı Cevizli Turta

Tarçınlı Cevizli Turta Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 1 paket margarin
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (kulak göğsü kıvamında olacak)

İç dolgusu:

  • 2 adet yumurta
  • 8 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Aldığı kadar kıyılmış ceviz

Üzerine;

  • Pudra şekeri

Tarçınlı Cevizli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için dinlenmiş yumuşamış margarinin içine toz şeker,vanilya ve kulak göğsü kıvamında olucak kadar azar azar unumuzu ekleyip yoğuralım.
  2. Tart kalıplarının içine yerleştirelim.
  3. İç dolgusunu için de 2 adet yumurtamızı,şekerimizi,tarçın ve kıyılmız cevizimizi de ekleyip tart hamuruzun üzerine 1 tatlı kaşığı kadar ekleyelim.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 180° lik fırında 30-35 dakika pişirelim.
  5. Soğumaya bıraktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirelim.

Gün sofralarının vazgeçilmezi olucağına eminim içerisinde elma varmış üzere tadı mevcut. Şimdiden yapıcaklara afiyet olsun :).

Tarçınlı Cevizli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Bakla
Ganaj Tarifi
Kaptan’dan Enfes Sebzeli Bulgur Pilavı
Meyveli Borcam Pastası
Kıymalı Gül Böreği
Fırında Kuzu Pirzola
Hdabla | © 2025 |