Ciğer Sote

Ciğer Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • Kuzu, dana yahut tavuk ciğeri
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 orta uzunluk soğan
  • 3 orta uzunluk patates
  • Kaynamış su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Ciğer Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Temizlediğimiz ciğerleri yıkayıp yayvan bir tencereye alalım. Yüksek ateşte kapağını kapatıp ciğerlerin suyunu salmasını sağlayalım.
  2. Ara orta kapağını açmadan tencereyi sağa sola hafif sallayarak tencereye yapışmamasını sağlayalım.
  3. Suyunu saldıktan sonra ateşi kısalım, ciğerlerin çıkan suyun bir kısmını çekmesini sağlayalım.
  4. Sıvıyağı salçayı ve yarım ay halinde doğradığımız soğanları ekleyelim.
  5. Soğanlar hafif pişince, doğranmış patatesleri ve kaynamış suyu ekleyelim. Ben az sulu yaptım. 1,5 su bardağı kadar su ekledim.
  6. Tuz ve baharatları da ekleyelim karıştırıp pişmeye bırakalım. Ben aşağı üst 30 dk kadar pişirdim.

Afiyet olsun 🫠

Ciğer Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Baklava Tarifi
Fırında Sütlaç
Kekikli Çörek (Hatay Usulü )
Şehriyeli Tavuk Çorbası
Tel Tel Açılan Kaşarlı Poğaça
Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Buzluk Kahvesi
Hdabla | © 2025 |