Bazlama (Antalya Usulü)

Bazlama (Antalya Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 su bardağı ılık su denetimi bir formda koyalım

Bazlama (Antalya Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yaş mayayı şeker ile karıştırılarak ılık şu ile eritilir akabinde maya karışımı una eklenir.
  2. Tuz eklenir daha sonra yoğurulur unu denetimli bir formda ek edilir hamur yumuşak bir hamur olacak.
  3. Daha sonra 1 saat dinlendirilir dinlendikten sonra tezgahın üstü hafif un serpilir.
  4. Beze halinde kesilir ben tabak büyüklüğünde açtım açtım siz istediğiniz büyüklükte açabilirsiniz önlü gerili pişirilir.

Bazlama (Antalya Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Tava
Çiçek Poğaça
Sebzeli Mücver
Garnitürlü Tavuklu Pilav
Süper Ağlayan Pasta
Yunan Usulü Kabak
Hdabla | © 2025 |