Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 275 gram kırmızı mercimek
  • 310 gram ince bulgur
  • 825 ml su
  • 1 küçük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
  • 1/4 (çeyrek) demet yeşil soğan
  • 100 ml zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tatlı kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Sarımsak tozu

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı mercimekleri yıkayıp, suda ağızlarını açana kadar haşlayın. Ocaktan alın.
  2. Üzerine bulguru koyun, biraz karıştırın.
  3. Kapağını kapatın, bekletin.
  4. Kuru soğanları küp küp doğrayın.
  5. Zeytinyağında soteleyin.
  6. Üzerine salçaları koyup karıştırarak biraz pişirin.
  7. Ocağın altını kapatın.
  8. Baharatları ekleyip, karıştırın.
  9. Bulgurlu karışımın üzerine döküp, karıştırın.
  10. Elinizle uygunca yoğurun.
  11. Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp doğrayın. Karışıma ekleyin. Yeniden yoğurun.
  12. Köfte biçimini vererek bir kaseye dizin.
  13. Yeşil salata ve limonla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü İzmir Köfte
Tane Tane Pilav Tarifi (Tutturamayanlara Özel)
Zeytinyağlı Enginar Dolması
Çıtır Çıtır Tava Böreği (Çay Demlenene Kadar Hazır)
Labneli Köz Biber Mezesi
Patates Garnitür Tarifi | Et Ve Balıkların Yanına Yakışan Muhteşem Lezzet (Videolu)
Hdabla | © 2025 |