Meyveli Borcam Pastası

Meyveli Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilin
  • Aldığı kadar un ( markaya nazaran değişebilir)

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 pk vanilin
  • 1 paket krem şanti

Çikolata sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker

Diğer gereçler;

  • Muz
  • Çilek
  • Çikolata

Meyveli Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kekini yapıyoruz. Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım sonra süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilini de ekleyip güzelce karıştırıyoruz sonra azar azar un ekleyerek kıvamlı bir hamur yapıyoruz.
  2. Yağladığımız borcama kek hamurunu döküp güzelce yayalım ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında denetimli biçimde pişiriyoruz.
  3. Kreması için; süt, şeker ve unu tencereye alıp güzelce karıştırıyoruz ve ocağa alıp yoğunlaşıp kaynayana kadar pişiriyoruz sonra vanilini ekleyip güzelce karıştırıp soğumaya bırakıyoruz en son krem şantiyi de ekleyip tekrar 5 dk çırpıyoruz.
  4. Sosu için; bütün materyalleri tencereye alıp güzelce karıştırıyoruz ve ocakta yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
  5. Fırından aldığımız kekimizi çatal ile aralıklı delerek 1 çay bardağı süt ile ıslatıyoruz.
  6. Kremamıza küçük küçük doğranmış muz, çilek ve çikolatamızı ekleyip karıştırıyoruz ve ıslattığımız kekimizin üzerine dikkatlice koyup güzelce yayalım.
  7. En son soğuyan kremamızın üzerin sıcak yaptığımız çikolata sosumuzu koyup güzelce yayalım ve soğuması için 2-3 saat dolaba koyalım.
  8. Soğuyan pastamızı istediğimiz formda servis edebiliriz. Afiyet olsun:)).

Meyveli Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bezelye Yemeği
Crumble Kek
Evde Pizza Tarifi (Nasıl Yapılır
Elmalı Cevizli Tarçınlı Kek
Erik Pestili
Cocostar Pasta
Hdabla | © 2025 |