Frambuazlı Çıtır Sarma

Frambuazlı Çıtır Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket baklava yufkası

Frambuaz dolgusu için;

  • 400 gram frambuaz
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı süt

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Frambuazlı Çıtır Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Frambuaz dolgusu için, donuk haldeki frambuaz, şeker, un, sütü bir tavaya alıp ocakta frambuazları ezerek kıvam alana kadar pişirin.
  2. Baklava yufkasını evvel ikiye akabinde uzun tarafından 4 modüle bölün.
  3. İki yufkayı üst üste koyup uzun kenarına frambuaz dolgusunu sürüp börek üzere sarın.
  4. En uç kısmına sade su sürüp kapatın.
  5. Tüm yufkaları bu formda sardıktan sonra, borcama dizip 200 derecede 10 dk pişirin.
  6. Fırından aldıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin.
  7. Artık servise hazır.

Afiyet olsun.

Tarifin yapılışına dair görüntüyü instagram sayfamdan izleyebilirsiniz.

Frambuazlı Çıtır Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salatalık Sandal
Karaköy Poğaçası
Karnıyarık
Revani
Ağızda Dağılan Yumuşacık Ev Kurabiyesi (40 Adet)
Zeytinyağlı Acılı Karnabahar Yemeği
Hdabla | © 2025 |