Kıymalı Ispanaklı Semsek

Kıymalı Ispanaklı Semsek Tanımı İçin Malzemeler

  • 150-200 gram civarı kıyma
  • 2 büyük bağ ıspanak
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Hamuru için;

  • 1 kg un
  • Aldığı kadar su
  • 2.5 yemek kaşığı tuz

Kıymalı Ispanaklı Semsek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymamızı kavuralım ,zeytinyağını ekleyelim, biraz daha kavurup soğanı ekleyelim, tuz atalım, biraz altı kısık formda kavrulsun daha lezzetli oluyor.
  2. Kıymayla soğan harmanlayıp daha sonra karabiber, pulbiber ekleyelim.Altını kısalım düzgünce.
  3. Ispanağı orta boyutta doğrayalım kavurduğumuz kıyma soğan içine ekleyelim, azar azar ekleyelim zati solacaktır .
  4. Hamurumuzuda yoğurup üstünü streçleyip dinlenmeye bırakalım ,o sırada karıştıralım ıspanak harcımızı hafif soldurup altını kapatalım kapağı açık bırakalım sulanmasın.
  5. Harcımız soğuduktan sonra hamurumuzu mandalinadan az daha büyük bezeler yapıp kenara alalım .
  6. Bezemizi açıp içine ıspanak harcını koyalım kapatalım, yarım ay halinde yapıp kenarlarına bastıralım keselim ,döküm tavayı ısıtıp pişirelim.

Kıymalı Ispanaklı Semsek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tencerede Tavuk Yemegi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Van Pastası
Muffin Kalıbında Elmali Kurabiye
Ekşili, Zencefilli, Yeşil Soğanlı Et
Dereotlu Poğaça ( Kıyırımsı )
Ketçaplı Köfte (Dondurucu Tarifleri)
Porsiyonluk Karamelli Revani
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.