Soğan Mezesi (Kebapçı Mezesi)

Soğan Mezesi (Kebapçı Mezesi) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg kadar kuru soğan (Yaklaşık 14 tane yumurta uzunluk kullandım)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı isot yada acı pul biber (Biber salçası acıysa kullanmayın)
  • 1 çay kaşığı tuz

Soğan Mezesi (Kebapçı Mezesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanların kabuklarını soyup yıkayın.
  2. Soğanları dörde bölün şayet büyük soğan kullanacaksınız piyaz şeklindede doğrayabilirsiniz.
  3. Tavaya zeytinyağını koyun.
  4. Doğranmış soğanları koyup kapagını kapatın yumuşayıncaya kadar kavurun.
  5. Kavrulan soğanların üzerine salça ve baharatlarını dökün salça kokusu geçtikten sonra 3 yemek kaşığı kadar su koyup bir kaç sefer daha karıştırın.
  6. Salçalar özleşip sos halini alınca ocağı kapatın.
  7. İster soğuk ister sıcak tüketin.
  8. Buzdolabında 4-5 gün bozulmadan saklayabilirsiniz.Afiyet olsun.

Soğan Mezesi (Kebapçı Mezesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rüyalarıma Giren Limonlu Kek Tarifi
Tirit
Mısır Ekmeği
Cevizli Cennet Çamuru
Orman Meyveli Crumble Kek
Kremalı Tavuklu Makarna
Hdabla | © 2025 |