Dana Yürek

Dana Yürek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana yüreği ( tercihen minik doğranmış )
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates ( kabuğu soyulmuş)
  • 1 tatlı kaşığı salça

Dana Yürek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yüreği pişirmeden evvel su dolu bir kaseye alın ve biraz bekletin.
  2. Suyu duru hale gelene kadar yıkayın.
  3. Daha sonra yağlarından biraz tencerenize koyup eritin.
  4. Üzerine yürekleri ekleyip biraz mühürleyin. Yüreği mühürlemek yumuşak olmasını sağlar.
  5. Rengi dönünce tereyağı biber ve soğanı ekleyip yağda kavurun.
  6. Minik doğranmış domatesleri ve salçayı ekleyin.
  7. Baharatları da ekleyin.
  8. Bir ölçü sıcak su da ekleyerek kısık ateşte yürek yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Dana Yürek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Kabaklı Meze
Özel Sosuyla Peynirli Midye Börek
Fırında Beşamel Soslu Köfte
Tandır Çorbası
Fırın Sütlaç (Portakallı)
Çıtır Kanat
Hdabla | © 2025 |