Dana Yürek
Dana Yürek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo dana yüreği ( tercihen minik doğranmış )
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates ( kabuğu soyulmuş)
- 1 tatlı kaşığı salça
Dana Yürek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yüreği pişirmeden evvel su dolu bir kaseye alın ve biraz bekletin.
- Suyu duru hale gelene kadar yıkayın.
- Daha sonra yağlarından biraz tencerenize koyup eritin.
- Üzerine yürekleri ekleyip biraz mühürleyin. Yüreği mühürlemek yumuşak olmasını sağlar.
- Rengi dönünce tereyağı biber ve soğanı ekleyip yağda kavurun.
- Minik doğranmış domatesleri ve salçayı ekleyin.
- Baharatları da ekleyin.
- Bir ölçü sıcak su da ekleyerek kısık ateşte yürek yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Dana Yürek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











