Fırında Tavuklu Kabak Yemeği

Fırında Tavuklu Kabak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk kabak
  • 1 kesim tavuk göğsü
  • 1 yeşil biber
  • 3-4 orta uzunluk domates
  • 1 tatlı kaşığı salça ( benim ki biber domates karışıkıtı)
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Tavuklu Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklar alaca soyulur yuvarlak doğrayıp yağda kızartılır.
  2. Kızartılan kabaklar borcama alınır.
  3. Tavuklar kuşbaşı doğranır, tencerede az yağda kavrulur.
  4. Kavrulunca ince doğranmış 1 adet biber eklenir.
  5. Küp küp doğranmış domatesler eklenerek kavurmaya devam edilir.
  6. Birazda su eklenip kaynatılır. Tuz karabiber atılır.
  7. Yapılan bu tavuklu harç kabakların üzerine dökülür.
  8. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulup fırında 10- 15 dk pişirilir. Afiyet olsun.

Fırında Tavuklu Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Banana Bread (Muzlu Ekmek)
Lokanta Usulü Ezme
Duble Soslu Islak Kek
Anne Sütünü Arttıran Ekmek Üstü Kahvaltı
Domatesli Gnocchi (Videolu)
Glutensiz Yulaflı Tost
Hdabla | © 2025 |