Sultan Sarması (Saray Sarması)

Sultan Sarması (Saray Sarması) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 kaşık kakao
  • 1 vanilya
  • 1 kaşık tereyağ

Arası ı̇çı̇n :

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • İri kıyılmış çikolata (isterseniz ceviz)

Tepsı̇ye yaymak ı̇çı̇n :

  • 1.5 su bardağı hindistan cevizi

Su bardağım 200 ml

Sultan Sarması (Saray Sarması) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce dikdörtgen bir tepsinin her tarafına hindistan cevizi serpelim ve bir kenara alalım.
  2. Daha sonra tencereye sütü ,unu, şekeri ve kakaoyu koyup karıştıralım.
  3. Ocağa alıp kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim, 2-3 dk kaynadıktan sonra altını kapatıp tereyağ ve vanilyayı ekleyip süratlice karıştıralım.
  4. Muhallebimizi sıcakken tereyağının erimesini sağlayalım.
  5. Hindistancevizi ile kapladığımız tepsiye eşit bir şekilde yayalım ve soğumaya bırakalım.
  6. Kremşantimizi bir su bardağı soğuk sütle çırpıp koyulaştıralım ve soğuyan muhallebimizin üstüne ince bir katman halinde sürelim ve buzdolabında bir gece bekletelim.
  7. Buzdolabından çıkaradıktan sonra istediğimiz kalınlıkta keselim (ben 10 eşit kesim kestim)
  8. Arasına iri kıydığımız çikolataları serpiştirelim.
  9. Bir spatula yardımıyla kenarlardan dikkatlice katlayarak saralım.
  10. Tatlımız hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.

Sultan Sarması (Saray Sarması) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik İrmikli Unlu Helva (Şerbetsiz)
Haşhaşlı Cevizli Rulo Kurabiye (Lezzeti Alâ)
Tepsi Kebabı
Kabak Çekirdekli Tuzlu Kurabiye
Ustasından Siparişlik Pastane Poğaçası (Lezzeti Bambaşka Garantili Tarif!)
Kulpta Kedi Dili Tatlısı
Hdabla | © 2025 |